We krijgen veel vragen over de verschillen tussen een sexpop van siliconen en een sexpop van TPE. Welk materiaal is nu de beste keuze? Beide materialen hebben voor- en nadelen. In dit artikel zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rijtje.

Op dit moment zijn er zowel sexpoppen van TPE als siliconen te koop. TPE en siliconen worden vaak in één adem genoemd, maar toch zijn dit heel verschillende materialen.

Sexpoppen van TPE

Wij verkopen sexpoppen die gemaakt zijn van het materiaal TPE, ook wel bekend als thermoplastisch elastomer.

Voordelen:

 • Realisme – een realdoll van TPE ziet er extreem realistisch uit. TPE is bij kamertemperatuur elastisch. Door deze elasticiteit is een sexpop van TPE beter te positioneren, ook zijn er meer lichaamshoudingen mogelijk.
 • Textuur – een sexpop van TPE voelt zachter en gladder aan dan een sexpop van siliconen. Ook is het materiaal meer kneedbaar, wat het realisme van de billen en borsten ten goede komt. Ook bewegen de borsten mee, als er voor de optie holle borsten gekozen wordt.
 • Prijs – een sexpop van TPE is een stuk goedkoper dan een sexpop van siliconen.
 • Warmer – TPE neemt gemakkelijker je eigen lichaamswarmte aan, wat bij siliconen minder het geval is.
 • Milieuvriendelijk – TPE heeft als voordeel dat het te recyclen is, waardoor het minder elastisch is voor het milieu.

Nadelen:

 • Poreus – TPE is in vergelijking met siliconen iets poreuzer. Hierdoor is een real doll van TPE minder gemakkelijk schoon te maken. Daarom raden we je aan om een sexpop van TPE niet met iemand anders te delen. Ook kan kleding gemakkelijker afgeven en vlekken veroorzaken.
 • Kwaliteitsverschil – er zit veel kwaliteitsverschil in sexpoppen van TPE, afhankelijk van de leverancier. Sommige fabrikanten gebruiken TPE van slechte kwaliteit, wat gevolgen heeft voor de duurzaamheid van je pop en de flexibiliteit van het materiaal. Wij verkopen alleen sexpoppen van hoogwaardig TPE.

Sexpoppen van siliconen

Siliconen is net als TPE een rubberachtig, zacht materiaal. Het wordt gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof.  

Voordelen:

 • Minder onderhoud nodig – een sexpop van siliconen is goed bestand tegen direct zonlicht, vocht en zowel hoge als lage temperaturen. Een sexpop van TPE is meer onderhoudsgevoelig.
 • Niet poreus – een sexpop van siliconen is niet poreus, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken is.

Nadelen:

 • Kosten – een sexpop van siliconen is een stuk duurder in de aanschaf dan een sexpop van TPE. Wanneer een sexpop van siliconen relatief goedkoop wordt aangeboden, raden we je aan om extra alert te zijn. Het kan dan gaan om een opblaaspop met een laagje siliconen. Ook bieden veel webshops sexpoppen van TPE aan onder de naam siliconen sexpop, terwijl TPE en siliconen twee heel verschillende materialen zijn.
 • Stugger – een sexpop van siliconen voelt stugger aan dan een sexpop van TPE. Ook bewegen de borsten en billen niet mee. Vooral als je een sexpop van TPE gewend bent, kan een sexpop van siliconen minder realistisch aanvoelen.
 • Kwetsbaar – een sexpop van siliconen kan gemakkelijk beschadigd raken, met name de vagina, mond en anus kunnen gemakkelijk gaan scheuren. Dit komt doordat siliconen minder elastisch is dan TPE.