Bij de aankoop van een lovedoll, staan veel klanten voor het volgende dilemma: “Kies ik voor een vaste vagina of en uitneembare vagina?” Hoewel sommige klanten een duidelijke voorkeur hebben voor één van beide opties, krijgen wij vaak de vraag wat nu eigenlijk de beste optie is. In dit artikel hebben wij de voors en tegens voor jou op een rijtje gezet.

Vaste vagina

Een vaste vagina, ook wel ingebouwde vagina genoemd, raden wij aan als je gaat voor 100% levensechte ervaring. Een ingebouwde vagina is onderdeel van de sekspop zelf en voelt vanbinnen extreem realistisch aan. De vagina heeft een spiraalvormige vorm met zachte ribbels, die tijdens de gemeenschap zorgen voor erg realistische sensaties.

Een ingebouwde vagina is permanent en niet-uitneembaar, waardoor deze iets lastiger schoon te maken is. Uit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om zowel een vaste als uitneembare vagina na elk gebruik te reinigen. Een lovedoll met een ingebouwde vagina is moeilijker schoon te maken, omdat de vagina onderdeel is van de sekspop zelf.

Uitneembare vagina

Een uitneembare vagina is zoals de naam al zegt niet-permanent en uitneembaar. De vagina is een verwijderbare smalle tunnel van ongeveer 17cm, die aan de binnenkant voorzien is van stimulerende vormen, randen en noppen voor optimaal genot. De tunnel heeft een diameter van ongeveer 5cm en is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal waaruit je sekspop vervaardigd is.

Een uitneembare vagina moet net als een vaste vagina, na elk gebruik gereinigd worden. Omdat de vaginale tunnel uitneembaar is, gaat schoonmaken een stuk gemakkelijker. De vaginale tunnel kan eenvoudigd gereinigd worden door deze uit je pop te halen en deze te wassen in een sopje van lauwwarm water met milde antibacteriële zeep.

Samenvattend

Het verschil tussen een vaste en uitneembare vagina heeft dus vooral te maken met een praktisch aspect en de mate van realisme. Een uitneembare vagina is gemakkelijker te reinigen; een vaste vagina voelt strakker en meer realistisch aan. Of je kiest voor een vaste of uitneembare vagina, is dus erg persoonlijk. Overigens zie je aan de buitenkant van je lovedoll géén verschil tussen een vaste en uitneembare vagina. De schaamlippen vallen altijd netjes over de vaginale tunnel heen, waardoor je van buiten niet kunt zien of een vagina wel of niet permanent is.