Seks met je lovedoll

Als je vaginale, orale of anale seks hebt met je lovedoll, is het belangrijk om altijd glijmiddel te gebruiken. Een lovedoll wordt niet, zoals een echte vrouw, uit zichzelf vochtig. Het gebruik van glijmiddel wordt aanbevolen, omdat je anders de huid en/of genitaliën van je doll kunt beschadigen. Wij raden je aan om altijd glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Glijmiddel op waterbasis is veilig om te gebruiken in combinatie met het TPE. Tevens is het in water oplosbaar en gemakkelijk afwasbaar. Op onze website hebben wij verschillende merken glijmiddel op waterbasis te koop, waaronder van Pjur en Swiss Navy. Gebruik nóóit een glijmiddel op siliconenbasis of oliebasis. Dit kan namelijk de huid van je lovedoll beschadigen.

Als je seks hebt gehad met je lovedoll, is het belangrijk om de intieme delen van je doll direct te reinigen. Dit is belangrijk om bacterie- en schimmelgroei te voorkomen. Een lovedoll met een uitneembare vagina is eenvoudig schoon te maken door de vaginale tunnel uit je doll te halen, en deze te wassen in een sopje van lauwwarm water met een milde antibacteriële zeep. Een vaste of ingebouwde vagina kan gereinigd worden door deze schoon te spoelen met een vaginale douche. Bij sommige dolls leveren wij standaard een vaginale douche mee. Bij is ons het tevens mogelijk om deze te bestellen. Om het schoonmaken gemakkelijker te maken, raden wij het gebruik van een condoom aan. 

Je lovedoll schoonmaken

Niet al onze klanten hebben hun lovedoll voor de seks. Toch raden wij aan om je lovedoll regelmatig te wassen. Je dient het lichaam van je doll minimaal 1x per maand te wassen om de huid in een goede conditie te houden. Je kunt het lichaam van je lovedoll het beste reinigen met koud of lauwwarm water met een milde antibacteriële zeep, badschuim of douchegel. Onthoud dat je altijd producten gebruikt die mild zijn voor de huid. Gebruik nóóit alcohol, schoonmaakmiddelen, desinfectiemiddelen en andere agressieve producten.

Hoewel je prima kunt douchen of badderen met je doll, is het belangrijk dat je voorkomt dat je haar hoofd en nek onder water komen. Het hoofd van je doll is namelijk via een metalen pin verbonden met de romp. Het is belangrijk dat deze metalen pin niet in aanraking komt met water, omdat de pin hierdoor kan gaan roesten. Het gezicht van je lovedoll kun je schoonmaken met een zacht washandje. Het is wel belangrijk dat je dit niet te hardhandig doet, omdat dit de semi-permanente make-up kan vervagen. Uiteraard kun je altijd nieuwe make-up aanbrengen als dit gebeurt. Dit dient wel altijd make-up op waterbasis te zijn van goede kwaliteit. 

Om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen, is het belangrijk om je lovedoll altijd volledig droog te maken. Dit kun je doen door het lichaam en de genitaliën voorzichtig droog te deppen met een zachte en absorberende handdoek. Gebruik nóóit een föhn of andere hittebron voor het drogen van je lovedoll. Dit kan de huid van je doll onherstelbaar beschadigen. Om de huid van je lovedoll zacht en in een goede conditie te houden, is het van belang om na het wassen en drogen wat babypoeder over de huid te strooien. Wij gebruiken zelf altijd babypoeder van het merk Zwitsal. Dit is onder andere te koop bij Kruidvat en Etos. Het poeder kun je egaal aanbrengen door middel van een make-up kwast.

Onderhoud skelet

Door het inwendige metalen skelet kun je je lovedoll in alle denkbare posities zetten. Bij een nieuwe lovedoll kunnen de gewrichten in het begin nog wat stijf zijn, waardoor het buigen nog wat moeilijker gaat. Wij raden het hardhandig buigen van de gewrichten af, omdat dit het skelet en de gewrichten van je doll kan beschadigen. De gewrichten zullen na een paar keer buigen vanzelf soepeler worden. Als je de benen en armen in een bepaalde positie wilt buigen, raden wij je aan om de ledematen eerst terug te buigen in de originele positie alvorens deze te buigen in de gewenste positie. 

Verder is het belangrijk dat je voorzichtig bent als je haar wilt verplaatsen. Door het inwendige metalen skelet kan je doll relatief zwaar zijn, afhankelijk van de lengte en lichaamsbouw van je doll. Voorkom dat je je doll laat vallen en/of haar tegen harde of scherpe oppervlakten aanzet. Dit kan namelijk schade veroorzaken aan het skelet en TPE. 

Onthoud dat je ook nooit met je volledige gewicht steunt op de handen en polsen van je doll. Deze zijn niet ontworpen om zoveel gewicht te dragen, waardoor deze kunnen breken of kunnen beschadigen. Als je haar toch op haar hondjes wil nemen, kun je eventueel een kussen of ander zacht voorwerp onder je doll leggen. Verder is het belangrijk om een doll met een standaard voet niet voor een langere tijd rechtop te zetten; dit kan namelijk leiden tot vervormingen en beschadingen aan de voet en het skelet. 

Kleding

Je kunt je lovedoll in principe kleden naar wens. Wees echter voorzichtig met te strakzittende outfits. Deze kunnen striemen op de huid van je lovedoll veroorzaken. Het beste kun je kleding kopen met veel stretch en/of een rits of veter. Laat kleding uit voorzorg ook nooit te lang op je doll zitten, en berg je lovedoll bij voorkeur altijd zonder kleding op.

Bij kleding is het altijd van belang om te controleren of deze niet afgeeft. Kleding van slechte kwaliteit kan afgeven op de huid van je lovedoll. Met name donkere kleding kan leiden tot vlekken en/of verkleuringen, wat soms moeilijk te verwijderen is. Daarom bevelen wij aan om nieuwe kleding voor gebruik éérst meerdere malen te wassen voor gebruik. Wij raden het af om je doll donkere kleding aan te doen. Wil je je doll toch donkere kleding aandoen, test dan eerst op een onzichtbare plaats of de kleding niet afgeeft. 

Cosmetica 

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om make-up te gebruiken. Wij leveren onze dolls altijd stanaard met semi-permanente make-up. Het gebruiken van make-up is dus eigenlijk niet nodig. Mocht je je lovedoll tóch make-up op willen doen, dan is dit zeker mogelijk. Gebruik altijd milde make-up producten op waterbasis van goede kwaliteit zonder parfum of alcohol. Gebruik voor het verwijderen van cosmetica altijd een milde reiniger zonder alcohol of olie. Wees ook voorzichtig met het gebruik van parfum (lees: bevat alcohol). Spray bij twijfel altijd op een onzichtbare plaats.

Verzorging pruik

Om de pruik van je lovedoll in een goede conditie te houden, is het belangrijk om het haar regelmatig klitvrij te maken met een borstel of kam. De pruik kun je wassen met een milde shampoo en conditioner. Om het haar van je lovedoll te wassen, dien je de pruik altijd van het hoofd te verwijderen. Leg de pruik vervolgens in een wasbak met koud water en voeg een dopje milde shampoo toe. Spoel na het wassen de pruik nog even na met wat water totdat alle shampoo resten verwijderd zijn. Om het klitten van het haarwerk tegen te gaan, raden we je aan om het haar tevens te wassen met een conditioner. Het gebruik van een conditioner spray is eveneens mogelijk. 

Laat de pruik na het wassen altijd aan de lucht drogen, bij voorkeur op een pruikenstandaard. Heb je geen pruiken standaard, dan kun je de pruik ook laten drogen aan de douche- of badkraan. Gebruik bij voorkeur geen föhn of krultang. Borstel of kam de pruik niet als deze nog nat is. Als het haar van je lovedoll droog is, kun je dit voorzichtig borstelen en/of kammen. Begin hierbij eerst bij de puntjes en werk vervolgens naar de scheiding toe. Gebruik voor het modelleren geen steiltang of krultang. 

Je lovedoll opbergen

De beste manier om je lovedoll op te bergen, is door haar in een liggende positie te leggen met de armen en benen naast het lichaam gestrekt. Je kunt als uitgangspunt de positie nemen zoals je doll uit de doos is gekomen. Het is belangrijk om haar gewrichten niet voor een langere tijd gebogen te houden. Je kunt je doll voor een langere tijd opbergen in de bijgeleverde kartonnen doos. Hierbij dien je het ontstaan van drukpunten te voorkomen door de druk gelijkmatig te verdelen, bijvoorbeeld met een kussen. Ook kun je bij ons speciale opbergboxen bestellen, waarin je je doll discreet kunt opbergen. Verder is het mogelijk om je doll op te hangen; dit kan met speciaal daarvoor bestemde haken. 

Berg je lovedoll altijd op in een droge ruimte op kamertemperatuur. Blootstelling aan direct zonlicht en vochtige ruimtes dien je te vermijden. Dit kan namelijk leiden tot veroudering en verkleuring van de huid van je doll. Wees ook voorzichtig met scherpe voorwerpen, zoals scharen en nagelknippers. Wees er ook alert op dat je geen zware objecten tegen je lovedoll aanzet. Dit kan de huid of het skelet van je lovedoll beschadigen.

Let op dat kleding en bepaalde oppverlakten kunnen afgeven op de huid van je doll. Doe kleding voor het opbergen daarom altijd uit; er bestaat altijd een risico dat kleding afgeeft op de huid. Wees ook voorzichtig met producten die inkt bevatten, zoals magazines, kranten en donker meubilair. Ook dien je op te letten met lederen materialen, die olie oplosbare pigmenten bevatten. 

Heb je nog vragen over het onderhoud van je lovedoll? Aarzel dan niet op contact met ons op te nemen.