Struin over het wereldwijde web en je komt ze overal tegen: namaak sekspoppen. Soms zó goed nagemaakt dat je haast zou denken dat het om een authentieke doll gaat. Soms zijn er nét wat andere materialen gebruikt, is de afwerking minder gedetailleerd, wijkt de huidskleur óf gaat het in werkelijkheid om een opblaaspop in plaats van een sekspop. Hoe herken je nu of een sekspop authentiek is of dat het gaat om een namaakproduct?

Namaak sekspoppen: er zijn er veel in oploop op het wereldwijde web. Hoe herken je nu een fake sekspop? Hoe kun je een authentieke sekspop van een namaak sekspop onderscheiden? Allereerst is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan moet je altijd op je hoede zijn. Als de prijs van een merk sekspop ver beneden de gebruikelijke winkelprijs is, let dan goed op. Het kan dan om een namaak sekspop gaan.

Veel imitatie

Bij het kopen van een sekspop zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Om een authentieke sekspop van een namaak sekspop te onderscheiden, is het belangrijk om goed de omschrijving van het product te lezen. Staat er vermeld dat het gaat om een merkproduct? Of gaat het om een replica? Wees argwanend als er alleen een foto van de sekspop bij staat, maar geen omschrijving en vermelding van het merk. De foto op de website verraadt namelijk niet of het gaat om een authentiek product of om een namaakproduct. Veel (buitenlandse) websites die replica’s van bekende merken sekspoppen verkopen, adverteren op hun websites met officiële productfoto’s en leveren in werkelijkheid een geheel ander product dan afgebeeld. Hierdoor zou je haast denken dat het om een authentieke sekspop gaat. Een scenario is dat je een product geleverd krijgt wat sterk lijkt op een authentieke sekspop, maar in werkelijkheid van zeer slechte kwaliteit is. Een slordige afwerking is doorgaans een teken van slechte kwaliteit, net als gebrek aan details en een inconsistente huidskleur. Een stugge, hard aanvoelende huid of een penetrante geur, zijn tekenen dat je met een nepper te maken hebt.

Wees kritisch

Merkloos is in veel gevallen duurkoop. Indien een website merkloze poppen verkoopt en/of het merk niet vermeldt in de productomschrijving, koop deze poppen dan simpelweg niet in. Je doet er dan verstandig aan om ten minste Google onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de desbetreffende website. Check bijvoorbeeld reviews van andere klanten, check of de website een kwaliteitskenmerk heeft, bekijk de prijs van het product en beoordeel de lay-out van de website (amateuristisch versus professioneel). Daarnaast zijn sommige merken sekspoppen voorzien van een bewijs van echtheid. Met dit bewijs van echtheid is te zien of het gaat om een authentiek product of om een namaakproduct. Het kan gaan om een foto van de bon, certificaat, logo, authenticiteitscode of enige andere relevante informatie waarmee de echtheid van een sekspop kan worden vastgesteld. Alle sekspoppen van WM Doll en YL Doll worden voorzien van zo’n bewijs van echtheid, waarmee je eenvoudig kunt checken of je met een echte of nepper te maken hebt.

Als je een verdacht artikel ziet op een andere website, meld het ons gerust. We denken graag met je mee.

De waardering van loveish.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 51 reviews.