Sekspop

Kledingtips voor sekspoppen

Realdoll Safira

Sekspoppen van TPE hebben een luxe uitstraling en kunnen tegen een stootje, waardoor ze als een betaalbaar alternatief gezien worden voor sekspoppen van siliconen. Toch is het belangrijk om een sekspop van TPE voorzichtig te behandelen. Daarom besteden we in dit artikel graag aandacht aan de kledingkeuze van een sekspop.

De sekspoppen in ons assortiment zijn gemaakt van TPE (thermoplastisch elastomeer). Hoewel TPE vaak in één adem wordt genoemd met siliconen, gaat het in de praktijk om twee verschillende materialen. TPE is een plastic soort die verwerkt wordt door middel van een spuitgietproces. Sekspoppen van TPE zijn, dankzij het efficiënte productieproces, zeer betaalbaar en in allerlei verschillende huidskleuren te verkrijgen. TPE kan naar behoefte op maat worden gemaakt. Het materiaal heeft een realistische uitstraling en is zacht van structuur. TPE is bij kamertemperatuur elastisch. Dat betekent dat een sekspop van TPE zeer wendbaar is. Hierdoor kan de sekspop in allerlei posities zitten, liggen en staan. Een ander voordeel is dat een sekspop van TPE gemakkelijk de lichaamswarmte van de gebruiker aanneemt. Dit wordt door veel klanten als aangenaam en comfortabel ervaren.

Sekspop van TPE en vlekken/verkleuringen

Sekspoppen van TPE zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen tegen een stootje. Dit betekent dat sekspoppen van hoogwaardig TPE jarenlang mee kunnen gaan. Natuurlijk betekent dit niet dat je een TPE zonder meer kan inzetten voor allerlei doeleinden. TPE heeft als kenmerk dat het licht poreus is wat gevoelig is voor vlekken. Een zwart jurkje, een blauwe leren bank, een donkerrood tapijt zijn zomaar wat voorbeelden die kunnen leiden tot onherstelbare vlekvorming. Met name donkere kleurpigmenten kunnen geleidelijk in de ‘huid’ van de sekspop trekken, wat kan leiden tot vlekken die niet of nauwelijks te verwijderen zijn. Daarom is het belangrijk om bij de kledingkeuze hier rekening mee te houden. Wanneer je weet welke kledingstukken, materialen en/of kleuren je het beste kunt vermijden en kleding van tevoren gewassen wordt, kun je je sekspop van TPE jarenlang mooi houden.

Welke kleding is geschikt voor mijn sekspop?    

Je kunt je sekspop in principe kleden naar wens, maar koop bij voorkeur kleding van een rekbare stof of kleding voorzien van een rits of (druk)knopen om het aankleden te vergemakkelijken. Bij het uitkiezen van kleding heb je de keuze uit talloze materialen. Enkele geschikte materialen zijn stretchstof, kantsoorten, zijde of synthetische stoffen (zoals polyester en nylon).

Kleurgebruik: lichte kleuren

Bij de aankoop van kleding voor je sekspop dien je vooral rekening te houden met het kleurgebruik. Hoewel een nauwsluitend, zwart jurkje er prachtig uitziet raden we je af om te kiezen voor kleding in de donkere kleuren. Donkere kleuren zoals zwart, bruin, donkerblauw of antraciet staan erom berucht om het veroorzaken van onoplosbare vlekken. Ook knalkleuren zoals roze, oranje en paars, kunnen resulteren in blijvende verkleuringen van de ‘huid’. Daarom adviseren we je om zoveel mogelijk te kiezen voor neutrale, lichte kleuren. Wanneer er eenmaal vlekken ontstaan, is de kans namelijk aanwezig dat deze niet meer te verwijderen zijn. Wij raden je te allen tijde aan om kleding eerst meerdere malen te wassen alvorens dit aan te trekken. Het meermaals wassen van kleding en textiel verkleint de kans op vlekvorming aanzienlijk.

Elasticiteit: rekbare stoffen

Bij het uitzoeken van kleding voor je sekspop is het belangrijk om de elasticiteit in acht te nemen. Sommige stoffen zijn rekbaar, andere weer niet. Het is belangrijk om te strakke kleding te allen tijde te vermijden. Een strak korset kan er oogverblindend uitzien, maar kan blijvende striemen achterlaten op de ‘huid’. Kleding van stretchstof (zoals lycra of spandex) zijn uitstekende keuzes. Deze stoffen vallen mooi om het lichaam van je sekspop, zonder dat te strak zitten. Een ander voordeel van stretchstoffen en -kleding is dat deze kunnen uitrekken. Dit maakt het aankleden veel gemakkelijker.

Ritsen en knopen

Het model van een kledingstuk moet zodanig zijn dat het gemakkelijk aangetrokken kan worden. Het aankleden van een sekspop kan namelijk een hele opgave zijn. De voorkeur gaat daarom uit naar kleding voorzien van een rits, (druk)knopen, klittenband of veters. Een duurdere optie is het aanpassen van kleding door een kleermaker. Een kleermaker kan kledingstukken aanpassen met een drukknoop, klittenbandstuiting of haakje. Een kledingstof met een ruime halsopening in een elastische stof, is een andere oplossing om het aan- en uitkleden gemakkelijker te maken. Let er ook bij kleding met ritsen en knopen op dat de kleding niet te strak zit, en niet in de ‘huid’ van de sekspop snijdt. Wees ook voorzichtig met bh-sluitingen. 

Jeanslegging

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘Kan ik mijn sekspop een spijkerbroek aandoen?’ Een spijkerbroek is een zeer populair kledingstuk, maar is minder geschikt voor het aankleden van een sekspop. Doordat een spijkerbroek gemaakt is van een wat stuggere stof, is het aankleden van een pop moeilijk of onmogelijk. Een goed alternatief is de jeanslegging. Dit is een legging met het uiterlijk van een jeans, maar met de soepelheid en elasticiteit van een legging. Jeansleggings kunnen gemakkelijker opgehesen worden tot de juiste hoogte. Belangrijk is om onder een donkere (jeans)legging altijd een synthetische panty te dragen. Hierdoor wordt het risico op verkleuring van de ‘huid’ voorkomen.

Gerelateerde berichten