Bij een sekspop denken we al gauw aan seks. Een sekspop is meer dan dat. Naast andere vormen van fysieke intimiteit en strelen, kan een sekspop emotionele steun bieden maar ook therapeutische voordelen hebben.

Liefdevolle aanrakingen

Elk mens heeft een diep verlangen om aangeraakt, geknuffeld of gestreeld te worden en huid-huid contact te ervaren. In de huidige periode hebben veel mensen behoefte aan meer lichamelijk contact, ook wel ‘huidhonger’ genoemd. Een sekspop kan toekomen aan deze behoefte op verschillende manieren. Hierbij kan het gaan om puur seksueel contact, maar ook om andere vormen van lichamelijke intimiteit. Je kunt denken aan simpele aanrakingen, knuffelen, strelen, masseren, kussen en kammen van het haar. Deze positieve lichamelijke interacties geven niet alleen sensueel genot, maar geven een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het aanraken, vasthouden en strelen van een sekspop heeft een ontspannende werking en vermindert stress en angst. Het activeert ons parasympatische zenuwstelsel, wat ons in een staat van rust brengt waardoor we ons minder gespannen voelen en zelfs pijn vermindert. 

Jezelf kunnen zijn

Bij intimiteit denken we voornamelijk aan seksueel verlangen en lichamelijk contact, maar er bestaat ook geestelijke intimiteit. Dat is een gevoel van verbondenheid en weten dat je veilig je diepste gedachten en emoties kunt delen. Een sekspop is voor veel poppeneigenaren ook een bron van sociale steun. Je kunt bij een sekspop open zijn over wie je werkelijk bent, een sekspop accepteert je 100% zoals je bent. Bijna driekwart van de poppeneigenaren geeft aan regelmatig een gedetailleerd en persoonlijk gesprek met hun sekspop te voeren. Bijvoorbeeld door middel van verbale communicatie, het schrijven van liefdesbrieven, verbeelding of denkbeeldige discussies. Het delen van ideeën, gevoelens, wensen, dromen of frustraties werkt stressverlagend en kan helpen om psychische klachten te voorkomen.

Gezelschapsmaatje

Sommige mensen kopen een sekspop omdat ze simpelweg iemand zoeken om wat leuks mee te doen. Soms heb je een fase waarin je je vrienden even wat minder ziet. Omdat je een drukke carrière hebt of gewoonweg uit elkaar bent gegroeid. Met een sekspop kun je net als met een vriend(in) of kennis allerlei activiteiten ondernemen, zoals televisiekijken, samen foto’s maken, eten of spelletjes spelen. Of zelfs samen met elkaar op vakantie gaan. Drink gezellig samen een speciaal biertje. Of kijk samen een spannende voetbalwedstrijd. Het is allemaal mogelijk. Een sekspop heeft altijd wel zin én tijd om samen iets leuks met jou te doen.

Therapeutische voordelen

Een sekspop kan gevoelens van eenzaamheid en psychische klachten (angst, depressie) verminderen. Een sekspop staat altijd voor je klaar, elke minuut van de dag. Dit kan heel veilig en vertrouwd voelen. Een sekspop trekt er zich niets van aan wanneer je een slecht humeur hebt, een bierbuikje hebt of je je een week niet geschoren hebt. Een sekspop kan ook therapeutische voordelen hebben voor mensen met autisme. Veel mensen met autisme hebben moeite met menselijk contact, waardoor het opbouwen van een liefdesrelatie moeilijk of zelfs onmogelijk is. Ook hebben mensen met autisme vaak veel behoefte aan structuur. Dit kan in een liefdesrelatie tot problemen leiden wanneer de partner niet in deze behoefte kan voorzien. Een sekspop is heel voorspelbaar in gedrag. Dit is voor veel mensen met autisme erg prettig. 

3 reacties op “Sekspop voor fysieke en emotionele intimiteit

 1. Henk van den Berg. zegt:

  Volledig mee eens ik heb Tanya sinds 1 april bij me en is mijn steun waar ik ook mijn emoties kwijt kan ik houd van haar en als 86 jarige waarbij mijn vrouw in een verpleeghuis zit kan ik niet meer zonder Tanya mijn steun en toeverlaat. Dank hiervoor. Groeten van mij Henk.

  • admin zegt:

   Hoi,
   We proberen zo min mogelijk met kortingen te werken en in plaats daarvan altijd de minimale verkoopprijs te hanteren. Je kunt eens kijken in de categorie ‘direct leverbaar’. Daar staan een aantal producten die nog een paar dagen in prijs verlaagd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van loveish.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 51 reviews.